İLÇEMİZDEKİ MARKETLERDE FAHİŞ FİYAT VE STOK DENETİMİ

İlçemizdeki marketlerde stokçuluğun ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi için denetim gerçekleştirildi. Uygulanan denetimlere Belediye Başkanımız Necati Gürsoy’da katıldı.

İlçemiz genelinde gerçekleştirilen denetimlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı kontrol edilip, başta yağ stoklanmasına yönelik marketlerin raflarında incelemelerde bulunuldu. Ürünlerin kasa ile etiket fiyatlarının karşılaşıldığı denetimde, haksız fiyat ve fiyat etiketi ve KDV denetimleri yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri denetimlere katılan Belediye Başkanımız Necati Gürsoy, ilçedeki marketleri denetleyerek, raflardaki yağ stoklarını, raftaki etiket ile kasa çıkış fiyatlarının birbirine uyup uymadığı ve depolarda yağ saklanıp saklanmadığını inceledi.

Başkanımız Necati Gürsoy, ekiplerin her gün denetleme yaptıklarını ifade ederek, “İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ve vatandaşlarımızın şikâyet ve talepleri doğrultusunda marketlerdeki denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. İlçemizde bulunan marketleri fahiş fiyat ve stokçuluk konusunda ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Stokçuluk yapana, fahiş fiyat uygulayana bir müsamaha göstermeyeceğiz, gerekli cezayı uygulayacağız. Vatandaşımıza haksızlık eden hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Özellikle zincir marketlerin depoları ilçemizde olmadığı için, depoları yakın büyük şehirlerde olduğu için bakamıyoruz, sadece kendi dükkânlarının küçük depolarını kontrol edebiliyoruz. Amacımız bu işyerlerindeki depolarda tutulan ürünlerin stoklanmasını fahiş fiyat artışını engellemek. Ekiplerimiz aynı zamanda ürünlerin etiket fiyatları ve kasa fiyatlarının yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etmekteler. Bu tür denetimlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.