İLÇEMİZDE LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMASI

Adilcevaz Belediyesi ekipleri, haşere ve sineklerin üremesini engellemek için larva noktalarına yönelik ilaçlama çalışması başlattı.

Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibi tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte başlanan çalışmalarda vatandaşların yaz aylarında büyük rahatsızlık duyduğu sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi için erken dönem larva mücadelesini yürütülüyor.

İlçemiz genelinde su birikintileri ve bataklık alanlarda yürütülen larva mücadelesinde ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdüren ilaçlama ekiplerimiz; sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteynırları, kanallar, fosseptik ve gübrelik alanlarda ilaçlama yapıyor.