İLÇEMİZDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

İlçemizde doğalgaz altyapı çalışmaları kesilen kurbanın ardından yapılan dualarla başladı.

İlçemiz halkının uzun süredir beklediği doğalgaz hattı döşeme çalışmaları Belediye başkanımız Sayın Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde Doğu gaz firması tarafından ilk kazma vuruldu. İlçenin gelişimi için kilit önem taşıyan ve ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek doğalgaz şebeke çalışmaları kurban kesilerek düzenlenen törenle başladı.

Düzenlenen törene Ak Parti Bitlis Milletvekili Sayın Vahit Kiler, Adilcevaz Kaymakamı Sayın İsmail Demir, Bitlis Belediye Başkanı Sayın Nesrullah Tanğlay, Adilcevaz Belediye Başkanı Sayın Necati Gürsoy, Ak Parti İl Başkanı Sayın Engin Günceoğlu, Ak Parti Adilcevaz İlçe Başkanı Sayın A. Hamdi Tutçu, İl Genel Meclis üyesi Sayın Nevzat Karahan, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Sayın Bülent Küfüdür, Doğu Gaz Genel Müdürü Sayın Serhat Demircan, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Sayın Vahit Kiler, Doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade ederek, “Normal şartlarda doğalgazın gelmesi gereken nüfusun belli olduğu ilçelere belli dönemlerde tarih verilmiş. Adilcevaz’a verilen yatırım tarihi 2026 yılıydı. Yani Enerji Bakanlığı Adilcevaz’a yapılması planlanan doğalgaz ile ilgili yatırım programı 2026 yılına alınmıştı. Biz bu konuyu Enerji bakanımızla defalarca görüştük. Doğu gaz ve firma sahipleriyle defalarca görüştük. Çok şükür bu konuda kendilerini ikna ettik ve bugün Adilcevaz ilçemizin doğalgaz hattı çalışmalarını başlattık. Seneye Allah nasip ederse, bir engel çıkmazsa Adilcevazlı hemşerilerimiz evlerinde doğalgaz kullanmaya başlayacaklar. Bu çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Sayın Necati Gürsoy ise, Doğalgaz şebeke hattı çalışmalarının başlamasının sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Daha önceden nüfusu 20 binin altında olan yerlere doğalgazın gelmesi konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı ilçemize doğalgazın gelmesinde gecikme yaşandı. Fakat yeni çıkan yasayla birlikte nüfusu 15 binin üstünde olan yerlere doğalgaz verilmesi kararıyla birlikte Milletvekillerimizin yardım ve destekleriyle ilçemizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalara başlandı. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde de doğalgazı kullanmaya başlamış olacağız. Bu projemizin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Doğu Gaz Genel Müdürü Sayın Serhat Demircan ise, ilçede doğalgaz çalışmalarını başlattıklarını ifade ederek, çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 2023 yılı içerisinde ilçedeki hanelerin yüzde 70’ine doğalgaz vermeye başlayacaklarını söyledi.

Programa telefonla bağlanarak bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Vedat Demiröz ise, yapımına başlanan doğalgaz çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.