İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

İlçemizde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla program düzenlendi.

Adilcevaz Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi parkında düzenlenen program, saygı duruşunun ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda şehitler için dualar yapılmasının ardından, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy ise, tüm Türkiye'de olduğu gibi Adilcevaz'da da insanların vatanı, bayrağı, geleceği ve özgürlüğü için darbecilere karşı meydanlara çıktığını belirterek, “2016 yılında 15 Temmuz’da hainler ve içimizdeki işbirlikçileri birlikte hareket ederek ülkemizi ele geçirmeye çalıştılar. Ancak bu ülkenin vatansever halkı ölüme karşı darbeye karşı çıkarak bu hain darbe girişimini engelledi. Geçmişte silahlar, tanklar darbeler yaparak ezanları sustururdu, fakat 15 Temmuz hain darbe girişiminde insanlar ellerinde silah olmadan tankları durdurdu. Ezanlar, salalar darbeyi durdurdu. 15 Temmuz, alçak darbe girişimini gerçekleştirenler ve onların fikir babaları uzun yıllar bugün için hazırlandılar. Çok ince hesaplar, çok sinsi planlar yaptılar ama en önemli hesabı, yüce Allah'ın hesabını unuttular. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Bu alçak, faşist ve gerici darbe girişimi yüce Allah'ın yardımı, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimiz, siyaset kurumunun dik duruşu ve milletimizin ferasetiyle çok şükür bertaraf edildi. İnşallah bundan sonra böyle darbeler bir daha olamayacak. Ülkemizin büyümesini ve gelişmesini bundan böyle kimse engelleyemeyecek. Bu topraklarda yaşayanlar olarak o gece el ele, gönül gönüle verdik ve hep beraber bir tarih yazdık. Bizleri muvaffak eden Allah’a binlerce şükürler olsun” dedi.