DOĞALGAZ VE İÇME SUYU PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Ankara’da yapılması planlanan projeler ve yatırımlar konusunda ilgili bakanlıklarla görüşen Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, doğalgaz ve içme suyu projelerinin yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

Adilcevaz’a 2021 yılında yapılması planlanan yatırım projelerini görüşmek ve bu projeleri hayata geçirmek isteyen Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, Ak Parti Bitlis Milletvekili Sayın Cemal Taşar ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve İller Bankası Genel Müdürlüğüne giderek yapılması planlanan projeler konusunda istişarelerde bulundu.

DOĞALGAZ İÇİN 2022 BAHAR AYINDA ÇALIŞAMALARA BAŞLANACAK

Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ile doğalgaz konusunu görüşen Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, Adilcevaz’da 2022 yılı ilkbahar ayında doğalgaz çalışmalarına başlanacağı müjdesini verdi.

İÇME SUYU PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

İlçemizin içme suyu projesi konusunda İller Bankası Genel Müdürü Sayın Yusuf Büyük ile görüşen Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, SUKAP kapsamında ilçe genelindeki içme suyu ishale hattı, şebeke ve depolarının yenileme çalışmalarının da 2022 yılı programına alındığını söyledi.

Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, Ankara seyahatinin çok verimli geçtiğini ifade ederek,  “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Yıldız Beyle Doğalgaz konusunu görüştük. Şu müjdeyi vermek isterim Adilcevaz’a doğalgaz 2022 yılı programına alındı ve çalışmalara ilkbaharda başlanacak. Ayrıca İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Aile Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Ergüneş, İller Bankası Genel Müdürü Sayın Yusuf Büyük, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Beye ayrı ayrı giderek ilçemizin problemlerini görüştüm. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemizin tamamının içme suyu hatlarının (ishale, şebeke ve depo) SUKAP kapsamında 2022 yılı programına alındı.
Desteklerinden dolayı Bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz'e, Milletvekillerimiz Cemal Taşar ve Vahit Kiler'e teşekkür ederim” dedi.