Başkanımız Yapılan Çalışmalara Tepki Gösterdi

Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, ilçedeki tarihi camilerde devam eden restorasyon çalışmalarına tepki gösterdi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Sayın Necati Gürsoy’un talebi üzerine ilçeye gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Şengül Koncagül, Mimar Esin Yaren Serttaş, İnşaat Mühendisi Hüseyin Araz ve beraberindeki teknik elemanlar, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan tarihi Ulu cami ve Tuğrul Bey camisinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, yapılan çalışmaları beğenmediğini ve kalitesiz malzeme kullanılması nedeniyle, Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerini yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye çağırdıklarını söyledi.

Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, tarihi mekanların ilçenin en önemli yerlerinden olduğunu belirterek, “İlçemizde bulunan tarihi Ulu cami ile birlikte Tuğrul Bey camisinde devam eden restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları uzun bir süre geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. Aynı zamanda buralarda yapılan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarında kalitesiz malzemeler kullanılmaktadır. Çalışmalar istediğimiz şekilde yapılmamaktadır. Bu durumdan çok rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum. Yerlere döşenen traverten taşları şimdiden tahrip olmuş durumdadır. Yapılan çalışmalar ve kullanılan malzemeler rezalet içerisinde. Buralarda ilçemize yakışmayan şekilde çalışmalar yapılmaktadır. İlçemiz bu şekilde çalışmaları hak etmiyor. Yazıktır günahtır. Madem böyle bir çalışma yapılıyor. Her şey en güzel bir şekilde ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmalıdır. Bu nedenle Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerini ilçemize çağırdık ve yapılan çalışmaları kendilerine gösterdik. Kendileri de gelip yapılan çalışmaları ve çalışmalarda kullanılan malzemeleri görerek haklı olduğumuzu söylediler. Umarız ki çalışmalar istediğimiz şekilde tamamlanmış olur. Aksi takdirde buradaki çalışmaları durduracağımızı belirtmek istiyorum. İlçemiz bu şekilde yapılan çalışmaları hak etmiyor” diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, çalışmaların yapıldığı alanlardaki sorunları not alarak, burada yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında ve istenilen bir şekilde tamamlanması için çalışacaklarını söyledi.