BAŞKANIMIZ CİL GÖLÜNDE ÇIKAN YANGIN ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İlçemizde kuş cenneti olarak bilinen Cil gölündeki sazlık alanlarda yangın çıktı. Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, yangın alanında incelemelerde bulundu.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile doğal sit alanı ilan edilen ve Türkiye’nin 3’üncü yüksek dağı olan Süphan dağı eteklerindeki önemli doğal ve kuş alanlarından biri olan Cil Gölü’nde çıkan yangında yaklaşık 10 dekarlık alan küle döndü.

Meydana gelen yangın, Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekipleri ve Jandarmanın 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

Yangın alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, kuşların yaşam alanında çıkan yangından dolayı üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Yangın haberini alır almaz hemen ekibimizle birlikte buraya geldik. Belediyemiz itfaiye ekipleri ve Jandarma ekiplerimizin gayretli çalışmaları sonucunda yangın daha fazla alana yayılmadan kontrol alında alındı” dedi.