BAŞKANIMIZ 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMINA KATILDI

Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi"nin 106. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

İlçemiz Mehmet Kamile Karahan İlk ve Ortaokul tarafından Belediye Meydanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin ardından, okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy, Kaymakamımız Sayın Tunahan Çil ve kurum amirleri, ilçemizdeki şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dualar etti.

Başkanımız sayın Necati Gürsoy, Çanakkale zaferinin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu ifade ederek, "Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyoruz ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla; Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum" dedi.