ADİLCEVAZ BELEDİYESİ’NDEN MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ

Adilcevaz Belediyesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, Belediye bünyesinde çalışan işçilere ve vatandaşlara yönelik verilen mesleki yeterlilik sınavı başladı.

Adilcevaz Belediyesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca yetkilendirilmiş firma ve Semra Vahapoğlu öncülüğünde firma eğitmeni tarafından yapılan sınav neticesinde başarılı olan Belediye işçilerine ve vatandaşlara, mesleki yeterlilik belgeleri verilecek.

Düzenlenen sınav uygulamasında, riskli ve tehlikeli meslek alanlarında çalışan işçiler teorik ve uygulama sınavına girecek. Sınavı başarıyla geçenler sertifikalarını almaya hak kazanacaktır.

Mesleki Yeterlilik eğitimini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necati Gürsoy, tehlikeli ve riskli işlerde çalışanlara mesleki konularda sınav yaptıklarını ifade ederek, “Adilcevaz Belediyesi olarak riskli ve tehlikeli meslek alanlarında çalışan işçilerimize ve vatandaşlarımıza yönelik mesleki yeterlilik belgesi kazandırma çalışmalarına başladık. İşçilerimizin sağlığı ve güvenliğini sağlamak bizim temel prensibimizdir. Adilcevaz Belediyesi olarak sağladığımız bu sınavla, ilçemizde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Uluslararası geçerliliğe sahip bu eğitimi, sadece kendi personelimize değil, ilçemizdeki bütün işçi kardeşlerimize sunuyoruz. Eğitime katılan işçiler teorik ve uygulamalı olarak sınavlara girecek, sınavı geçen kişiler bu belgeye sahip olacak. Bütün işçi kardeşlerime başarılar dilerim” dedi.

Adilcevaz Belediyesi garajlarında 1 hafta boyunca devam edecek olan eğitime, isteyen vatandaşlar ve inşaat işçileri de katılabilecek.