ADİLCEVAZ BELEDİYESİ EKİPLERİ MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA YAPTI

Adilcevaz Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde bulunan mezarlıklarda ilaçlama çalışmalarına başladı.

İlçemizde havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan bütün mezarlıkları haşere ve yabani otlardan kurtarmak için ilaçlama yaptı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İlçemizde çevre ve halk sağlığını koruma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda mezarlıklarımızı yabani otlardan ve haşerelerden kurtarmak için ilaçlama çalışmaları başlattık. Bilindiği gibi mezarlarımıza sürekli ziyaretçiler gelmektedir. Özellikle bahar ve yaz aylarında mezarlıklar arasında yetişen zararlı otlar çevre kirliliğine neden olduğu gibi, mezarlıklarda yangın çıkması, haşerelerin çoğalmasına neden olmaktadır. Bu olumsuzlukları önlemek, mezarlıklarımızın temiz bir ortamda kalmasını sağlamak ve halkımızın mezarlıklarda ziyaretlerini rahat bir ortamda sağlamak için böyle bir çalışma yaptık. Adilcevaz Belediyesi olarak ölülerimize hürmeten mezarlıklarımıza ayrı bir önem veriyoruz" dedi.